به وب سایت رسمی دکتر فائزه خانلرزاده خوش آمدید
برای ارائه ی به روزترین خدمات روانشناسی
در خدمت شما هستیم
در مورد چیزهای اشتباهی که به ظاهر درست هستند زیاد نوشتم. مطالبی که بارها و بارها از طریق رسانه ها و تریبون های مختلف تکرار شده، تبدیل به اصل، قاعده و باور شده اند.
دیگر هرگز این حرف ها را نزنید!
این که ما در زندگی باید نیمه ی پر لیوان را ببینیم (نیمه ی خالی را نبینیم)، جمله های مثبت را تکرار کنیم و به خودمان و دیگران انرژی مثبت بدهیم. این حرف ها خیلی خوب است و زیر سوال بردن آنها احتمالا هزینه دارد. ولی درست نیست از این جهت که با طبیعت ما سازگاری ندارد.
اگر بخواهیم نظر روانشناسی را در این زمینه بدانیم توصیه این است که در هر شرایطی و در مواجهه با هر رویدادی، احساسی را که تجربه میکنی بشناس، آن را بپذیر و احساسش کن. احساس شما میتواند خشم، غم، حسرت، حقارت یا ناامیدی باشد. هر چه که هست با خودت روراست باش.
هر انسانی این احساسات را در زندگی روزمره تجربه میکند، بدون دلیل، بدون این که بدذات باشد یا دچار مشکلی روانی باشد که ریشه در کودکی دارد! هر شخصی هیجان های منفی و دردناک را تحربه میکند، بدون این که نیاز به توجه جدی و درمان داشته باشد. چرا که مغز ما رویدادها را درک کرده، پیوسته هیحانات متفاوتی را در ما به وجود میآورد. چون دنیای اطراف ما پر از ناهماهنگی، بی رحمی، بی عدالتی و کاستی است.
برای نمونه اگر جایی احساس کردیم به اندازه ی کافی زیبا و جذاب نیستیم، این را بپذیریم و ناراحت شویم! شهامت داشته باشیم و بگوییم آن شخص از من زیباتر است.
به نظر میرسد روانشناسی این روزها به رشته ای تبدیل شده که هدفش دادن انرژی مثبت به دیگران است. در حالی که کمتر رشته ای وجود دارد که در متون آن تا این حد در مورد ضعف های انسان صحبت شده باشد. در مورد این که چرا انسان نمیتواند، چه عواملی او را محدود میکند و چقدر شخصیت و سبک زندگی انسان تحت تاثیر حسرت ها، عقده ها و کمبودهای اوست.
?
هدف روانشناسی مثبت گرا این است که به انسان کمک کند همه ی واقعیت ها را ببیند (نه فقط مثبت ها را)، چون ذهن انسان ناتوانی ها، افکار منفی و حوادث ناامید کننده را سریع تر دریافت میکند. ولی ابدا در هیج کجای علم ادعا نشده که سرکوب کردن احساس ها، نادیده گرفتن بخشی از زندگی و تکرار دروغ های خوشایند به رشد سالم انسان کمک میکند.
اکنون نیاز داریم پذیرش را یاد بگیریم. چیزی که در مورد آن چیزی نمیدانیم، ولی مهم ترین اصل در روابط انسانی و تحربه ی احساسات سالم است.
چرا که ترس از این احساسات طبیعی و مقابله با آنها خشم، افسردگی، حسادت و اضطراب را به ویژگی همیشگی در وجود شما تبدیل خواهد کرد.